Moje naprosto nejoblíbenější přílohy vůbec. Pro mnoho lidí jednoduchá příloha, kterou zvládne každý, nicméně i zde platí nějaká pravidla. Bramborové kaše a pyré však vyžadují dodržení jistých postupů, aby byla kaše vynikající.
Máslo
Rozhodně nesmíte šetřit máslem, jelikož máslo dělá velkou část chutí dobré bramborové kaše. Není nic zvláštního, kdy do bramborové kaše zahučí celá kostka másla. Schválně si někdy najděte, jak dělají bramborovou kaši profíci v luxusních restauracích. Bramborová kaše bez másla není dobrá, je sypká, drhne na jazyku a chuť je nijaká. Rozhodně na másle nikdy nešetřit.
Mléko & smetana
Velkou roli hraje také mléko, či smetana. Zde již se můžete rozvášnit. Můžete zvolit plnotučné mléko, kvalitní smetanu, zakysanou smetanu a mnoho dalších, včetně různých kombinací.
Konzistence
Kaši musíte důkladně vyšlehat. Vyšlehat můžete ručně, ale také pomocí ručního šlehače. V žádném případě nesmíte použít tyčový mixer, jelikož ten má příliš velké otáčky a tak by rozbil buňky v uvařených bramborách a ty by uvolnily samotný škrob. Výsledkem by byla tekutá kaše, která se podobá lepidlu a ne jen, že konzistence je nepoužitelná, ale ani chuť není nic moc.
Detaily navíc
To jak si kaši ozvláštníte závisí hlavně na vás, jelikož do ní můžete přidávat koření, bylinky, cibuli, česnek, zeleninu prostě hromadu různých kombinací. Stojí to vážně za to.