Já vím, že jsem vám tento recept slíbil již dávno, ale znáte to. Bylo spoustu jiných aktivit, receptů, práce, COVID a podobně. Ale nyní již musím, protože stále vzpomínám, jak byl tento sandwich báječný. Věřte, že recept to bude velice jednoduchý, jen musíte mít uvařené vepřové koleno, tak jako my s Járou, když jsme vařili v truhlárně. Vařili jsme Járovu držkovou polévku, tak nám trocha vařeného vepřového kolene zůstala a my si mohli udělat sandwich z vepřového kolene. Je to taková česká inspirace „šmrncnutá“ malinko Itálií.
Suroviny
Množství surovin neuvádím. Myslím, že na fotkách je vidět jak je množství na sandwichi skládáno.
- bulka Focaccia
- maso z vařeného vepřového kolene
- salát rukola
- chipotle majonéza
- rajče
- česnek
- petrželový olej (rostlinný nebo olivový olej s jemně nasekanou petrželí)
Postup
Udělat si sandwich není nic složitého, vždyť je to taková obložená houska, kterou si už dělal každý z nás mnohokrát.
- Musíte mít uvařené vepřové koleno, ze kterého si kus masa odříznete na svůj sandwich. Rozhodně se nevyplatí vařit vepřové koleno jen kvůli sandwichi. I když pokud jich budete dělat hodně a vývar pak dále použijete, tak proč ne. Nicméně my maso měli, vy maso máte, tak jdeme o krok dál.
- Rozkrojte si Foccaciu a opečete.
- Lehce potřete česnekem.
- Potřete chipotle majonézou.
- Uložte pár plátků rajčat a na ně dejte rukolu.
- Na salát dejte nakrájené maso z vařeného vepřového kolene.
- Zakápněte petrželovým olejem.
- Zaklopte.
Čistá chuť
Jára zvolil tuto kombinaci, jelikož ponechal vyznít chuť vepřového kolene, ke kterému se trocha česneku náramně hodí a petrželový olej to jen podpoří. Ono takto na vesnici, když zrovna vaříte dršťky, sádlo, škvarky, tak by se nějaké překombinování chutí ani moc nehodilo. Nicméně vy si můžete vyzkoušet do sandwiche přidat nějaký váš dobrý dresing a nám pak prozradíte jaké to bylo. Jo a pokud to bylo dobré, tak nám prozradíte jak jste jej dělali.