Všichni moc dobře znáte mou slabost pro foodtruck Take Eat EZ. Jenže ono to již není jen o foodtrucku. Take Eat EZ, možná budu mluvit hlavně o Erikovi (majitel) se rozhodl vše posunout dál. A to je vážně moc dobře, protože vše co dělají je skvělé a kvalitní. Pozor, možná máte pocit, že tohle je reklama, jenže ono není. Je to moje vyznání lásky k jejich jídlu, práci a vůbec k celému přístupu.
Jejich suroviny si můžete koupit
Dnes již můžete vedle foodtrucků najít také jejich web, kde si můžete koupit to nejlepší, co nabízejí. Na adrese www.eatez.cz naleznete jak všechny informace o jejich foodtruckcích, tak hlavně eshop, kde můžete koupit jejich skvělé trhané maso, slaninu, pastrami a mnoho dalšího. Sám jsem již této možnosti ne jednou využil.
1st Garden Barbecue Market
Nicméně to, o čem jsem dnes chtěl psát hlavně, byla jejich zahradní párty nebo jak Erik napsal Zahradní barbecue market. Před pár dny jsme totiž dostali pozvánku od Erika, abychom se zúčastnili této jejich první akce na zahradě u jejich provozovny v Šeberově. Tak to jsme si vážně nemohli ujít. Lákadlem byl jejich nový smoker, ve kterém pro všechny, kdo si objednali, připravil naprosto famózní John Lemon kuře.
Vše se odehrálo v sobotu 6. června. Jako správní nedočkavci jsme byli na místě pouhých 30 minut po zahájení, takže jedni z prvních a díky tomu zabrali strategické místo na lavicích pod zastřešením. Tak již nejsme náctiletí a také si rádi dřepneme na zadek. Erik nám s hrdostí ukázal smoker a báječná naložená kuřátka, která se v něm k sobě tiskla, jako by jim byla zima, ale být nemohla. Toto nové solárko, které navíc krásně zaudí je věc, pánové a dámy. Jen udělat si v něm jedno kuřátko či jedno žebírko se asi nevyplatí. Jenže Erik to má na „jinčí párty“.
Jedlo se, pilo se
Na zahradě navíc stojí jejich truck a tak se nikdo neupejpá a objednávky jednou v plném proudu. Unětická desítka, nealko, hranolky, to vše náramně frčí. Jen já jsem řidič a tak suším u Zero Coly. Ach, jo. Jenže co já bych neudělal pro mé milé. Jsme tam totiž komplet. Já řidič, Zuzka, Kubík, Veve a její lover Martin. Kuřat máme objednáno dostatek, takže dnes to rozjedeme.
Chtěl jsem si s Erikem udělat fotku, ale jak byl v jednom kole, tak si říkám, však ona bude příležitost později. Takže si jdeme vyzvednout kuře, k němu skvělý mix zeleniny (my tu nakládanou zeleninu co dělají máme vážně moc rádi) a je to jako vždy paráda. Kuře křehké, šťavnaté, měkké. Co víc si člověk může přát? Víte co? Skvělou chuť. Ten citron uvnitř s rozmarýnem, lehké zauzení kouřem, je to skvělé a já mimo řeči zaslechnu jejich tajnou ingredienci :-D. Eriku, to se vám všem vážně povedlo.
Padá to do nás jako Němci do krytu. A jedno kuřátko máme schovaný do Velký, aby si pochutnala i naše rodina.
Co bude dál?
Od Erika se dozvídám, že budou podobné akce pořádat častěji. BBQ párty by se měly stát tradicí. Takže rozhodně sledujte jejich facebookovou stránku, aby vám jejich akce neunikly. Protože americká žebra ve smokeru, vlastně jakékoliv BBQ maso ve smokeru bude gastronomický orgasmus. Vlastně už se nemůžu dočkat a slintám si tady na klávesnici.
Tohle není vše
Rozhodně můžete ode mě očekávat ještě další příspěvky o Take Eat EZ, jsou pro nás prostě nejoblíbenější foodtruck a my cítíme, že se z nás stávají přátelé. Erik má báječnou ženu, sympatickou dceru a všichni, kdo se na Take Eat EZ podílejí jsou moc fajn lidi. Tam se člověk cítí jako doma. S Erikem jsem před rokem zjistili, že jsme vlastně vyrůstali na stejném místě, jsme stejného věku a je dost možné, že na našem rodném pískovišti jsme se i potkávali. Ale o tom vám povyprávím někdy příště. Rozhodně mám v plánu si s Erikem jednou sednout a udělat rozhovor. Jeho cesta rozhodně byla zajímavá a když mi na to kývne, zajistím pro vás její sdílení. Psané a možná i … , to bude překvapení, které s kamarády chystám.
Jo a fotku jsme prostě nedali, ale to přijde :-).