Halušky na „prasáka“ se zakysanou smetanou a kečupem


Česká, Hlavní jídlo, Jen tak recepty / Středa, 18 března, 2020
Doba čtení: 2 minut

Ano, peklo zamrzlo, mrkev v zimě a já mám i v názvu receptu kečup. Možná i trošku blázním, ale opravdu jen trošku. Musím říct, že i já občas přistoupím k surovině, kterou moc nemusím. Mě doma vydrží kečup klidně i 2 roky a on se normálně nezkazí. Je to již opravdu mnoho let, co jsem poprvé jedl tuto kombinaci, halušky se zakysanou smetanou a kečupem. Bylo to někdy v mých 18ti letech a tehdy jsem jedl všechno, včetně Mekáče a podobných věcí.

Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

A proč jsem přistoupil k této „mňamině“ jak říkají mamky na mimibazaru? Je to jednoduché. Když jsem pro vás chystal recepty na brynzové halušky a strapačky se zelím a uzeným masem , úplně jsem zapomněl si nafotit čisté uvařené halušky, do základního receptu na haluškové těsto. Jsem prostě hlava děravá. A tak jsem přemýšlel, jak halušky využít ještě jinak a vzpomněl jsem si na tento recept. Takže pokud chcete udělat nějakou prasečinu, tak si udělejte halušky se zakysanou smetanou a kečupem.

Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

Suroviny

  • čerstvě uvařené halušky (dle receptu zde) – halušky ze 700g brambor
  • 300g zakysané smetany (je to přibližně 1,5 kelímku)
  • 1-2 lžíce kečupu (dle chuti)
  • 2 střední cibule nebo jedna velká
  • 200g slaniny
  • 1 lžíce sádla
Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

Postup

  1. Jako první věc si nakrájíte slaninu na kostičky a začnete ji restovat v kastrůlku na sádle.
  2. Jakmile je slanina hezky opečená, začnete s ní restovat cibuli, kterou máte nakrájenou na drobno.
  3. Během restování si můžete dát vařit halušky, na které jste si připravili těsto podle receptu za základní haluškové těsto.
  4. V misce si smícháte zakysanou smetanou, kečup a polovinu restované slaniny s cibulí.
  5. Směs smícháte s uvařenými haluškami.
  6. Na talíř servírujete halušky se zakysanou smetanou a kečupem, na povrchu ozdobíte restovanou slaninou a cibulkou.
Halušky se zakysanou smetanou a kečupem
Halušky na prasáka

Vím, že tohle není žádný výkvět gastronomie, ale ten, kdo má rád brynzové halušky, by mohl i tuhle rychlou a jednoduchou variantu uvítat.

Kečup?

Kečup je rychlá varianta, která k takovému receptu patří, nicméně můžete použít domácí kečup nebo jej můžete nahradit rajčatovou šťávou nebo rajčatovým protlakem. Cesty kečupapáně jsou nevyzpytatelné.

Související články:

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *