Musím se přiznat, že trošičku nestíhám sepisovat vše, co jsem si pro vás připravil. Až mě překvapuje, že stíhám vařit, ale nestíhám fotit a psát. Takže nyní si nalévám sklenici výborného červeného vína (2019) a jdu napsat další vaření s Romanem Vaňkem a s jeho báječnou kuchařkou Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček. Já tu kuchařku vážně miluji. Jeho první, moje opravdu první kuchařka, kterou mám pročtenou křížem krážem a spoustu věcí jsem si už uvařil. Tentokrát na mě vyskočila dýňová polévka, která se skvěle hodí v tento podzimní čas.
My už doma jednu dýňovou polévku vaříme
No, ano. Zuzka vaří svou dýňovou polévku prakticky každý rok. Je úplně jiná, než tato od Romana Vaňka, protože my ji děláme s česnekem a chilli a hlavně bez smetany. No jelikož já ty smetanové věci miluji, tak jsem se na tu dýňovou polévku od Romana neskutečně těšil. A to jsem nevěděl, jaká to bude pecka.
Jak to šlo?
Nemá cenu to celé nějak protahovat. Tato polévka je naprostá bomba a paráda. Když dodržíte recept přesně krok po kroku, gram po gramu, tak vám vyjde naprostá lahůdka. A ten meruňkový džem tomu dává absolutní top špičku. Když si tento recept najdete na internetu, tak zjistíte, že ten džem tam vypichují snad všichni. Nicméně já doufám, že jste si kuchařku od Romana Vaňka koupili. On a celý jeho tým si naprosto zaslouží každou korunu, kterou za své kuchařky chtějí. A schválně, vidíte, jak se mi povedla i vizuálně přiblížit té z kuchařky. Dobrý, co?
Já už v tuto chvíli ani nevím, co napsat více. Vše zafungovalo dokonale a já se do této polévky zamiloval. No a jelikož to je již nějaký pátek, co jsem ji vařil, musím si ji uvařit opět. Jo, jo. A vy, pokud si chcete vyzkoušet to Romanovo kouzlení, kupte si jeho kuchařku nebo si rovnou zajděte na nějaký kurz vaření do Pražského kulinářského institutu.