Vaříme podle Vaňka #6 – Dýňová polévka


Česká, Polévky, Vaříme podle Vaňka / Pondělí, 18 listopadu, 2024

Musím se přiznat, že trošičku nestíhám sepisovat vše, co jsem si pro vás připravil. Až mě překvapuje, že stíhám vařit, ale nestíhám fotit a psát. Takže nyní si nalévám sklenici výborného červeného vína (2019) a jdu napsat další vaření s Romanem Vaňkem a s jeho báječnou kuchařkou  Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček. Já tu kuchařku vážně miluji. Jeho první, moje opravdu první kuchařka, kterou mám pročtenou křížem krážem a spoustu věcí jsem si už uvařil. Tentokrát na mě vyskočila dýňová polévka, která se skvěle hodí v tento podzimní čas.

Dýňová polévka
Dýňová polévka

My už doma jednu dýňovou polévku vaříme

No, ano. Zuzka vaří svou dýňovou polévku prakticky každý rok. Je úplně jiná, než tato od Romana Vaňka, protože my ji děláme s česnekem a chilli a hlavně bez smetany. No jelikož já ty smetanové věci miluji, tak jsem se na tu dýňovou polévku od Romana neskutečně těšil. A to jsem nevěděl, jaká to bude pecka.

Jak to šlo?

Nemá cenu to celé nějak protahovat. Tato polévka je naprostá bomba a paráda. Když dodržíte recept přesně krok po kroku, gram po gramu, tak vám vyjde naprostá lahůdka. A ten meruňkový džem tomu dává absolutní top špičku. Když si tento recept najdete na internetu, tak zjistíte, že ten džem tam vypichují snad všichni. Nicméně já doufám, že jste si kuchařku od Romana Vaňka koupili. On a celý jeho tým si naprosto zaslouží každou korunu, kterou za své kuchařky chtějí. A schválně, vidíte, jak se mi povedla i vizuálně přiblížit té z kuchařky. Dobrý, co?

Dýňová polévka
Dýňová polévka

Já už v tuto chvíli ani nevím, co napsat více. Vše zafungovalo dokonale a já se do této polévky zamiloval. No a jelikož to je již nějaký pátek, co jsem ji vařil, musím si ji uvařit opět. Jo, jo. A vy, pokud si chcete vyzkoušet to Romanovo kouzlení, kupte si jeho kuchařku nebo si rovnou zajděte na nějaký kurz vaření do Pražského kulinářského institutu.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *