Přednostně jsem se rozhodl zařadit jako další z mých kuchařek právě tuto. A vy se jistě ptáte proč? Inu, je to vcelku jednoduché, ale začnu s vyprávěním úplně od počátku. Tato kuchařka je totiž vcelku výjimečná.
Mladé kuchaře je nutné podpořit
Stejně jako mnoho ostatních, tak i já sleduji vše možné na různých sociálních médiích. Jedno z mých oblíbených je Instagram, jelikož sám rád fotím a ona fotka řekne mnohdy řekne více než text. I proto se dnešní moderní kuchařky soustředí na to mít opravdu velice kvalitní a moderní fotografie jídel, protože i očima člověk jí. A tak i na Instagramu sleduji Romana Vaňka, kterého velice respektuji a rád se od něj mnohému učím. V jednom postu se zmínil o kuchařce, kterou dali dohromady žáci 9té třídy, ZŠ Eden v Praze 10 a vyzval nás, abychom je podpořili a kuchařku si koupili. A já tak bez váhání udělal, protože to považuji za více než povinnost podpořit mladé lidi, kteří odvedli takový kus kvalitní práce. Navíc před nimi smekám v hlubokém úklonu. „Respect mates.“
Stručně
V samotném úvodu se dočtete, že žáci dostali za úkol nějak zpracovat dekádu První republiky a oni se shodli, že napíší kuchařku. Věřte, je to úkol velice náročný a žáci jej zvládli na výbornou. Pod vedením svého učitele pana Pinkrta vše navařili, nafotili sepsali a pod mentorským okem Romana Vaňka také vydali jako knihu. Je to bez diskuze krásný počin a já jsem rád, že mohu být majitelem této jejich kuchařky. Velice potěšující je také fakt, že samotná škola byla studentům nápomocná, jelikož jim pomohla zafinancovat vydání. Máte můj obdiv a podobný počin by určitě velice ocenil i sám Ámos Komenský, jelikož tak nějak si to určitě představoval.
Přátelé, kniha je to skromná, ale pro mne má obrovskou hodnotu, právě díky tomu, jak vznikla a kdo jsou jejími autory. Proto jsem se rozhodl vám ji představit zde a nyní. Mám ji doma již chvíli a slibuji, že se zde na mém blogu objeví některé recepty, kterými se nechám inspirovat.
Jedním z mých snů je vydat svou kuchařku, ale v současné době, kdy máte na pultech knihy tak významných kuchařů to není úkol snadný. Ale třebas vás jednou překvapím něčím speciálním, tak mi držte palce.