Křehký plátek se zeleninovou pomazánkou a vejci


Dieta, Jen tak recepty, Snídaně, Studená kuchyně / Pondělí, 5 března, 2018

Dne jsem si pro vás připravil snídaňovou rychlovku, která by měla být ne jen zdravá, ale vhodná i v rámci nějaké redukční diety. Zde vidíte, že ne vše si dělám sám a jsou věci, které si prostě kupuji, protože tolik času zase nemám. Kdyby někdo z vás měl príma recept na podobnou zeleninovou pomazánku, budu moc rád, když se s námi podělíte. Já zatím hledám možnosti, ale tu správnou jsem nenašel. Takže pojďme se podívat jak si udělat rychlou, zdravou, dietní a hlavně chutnou snídani, jakou je křehký plátek se zeleninovou pomazánkou a vejci.

Křehký plátek se zeleninovou pomazánkou a vejci
Křehký plátek se zeleninovou pomazánkou a vejci

Suroviny

  • 1 vejce uvařené na tvrdo
  • 2 křehké plátky (já zde použil kukuřičné)
  • zeleninová BIO pomazánka Nature´s Promise
  • 1 chilli paprička
  • sůl
  • pepř
BIO zeleninová pomazánka, kterou jsem začal kupovat v obchodním řetezci Albert. Jsem masožravec, ale tato veganská věc mi opravdu moc chutná.
BIO zeleninová pomazánka, kterou jsem začal kupovat v obchodním řetezci Albert. Jsem masožravec, ale tato veganská věc mi opravdu moc chutná.
Křehké plátky jsou v rámci mé redukované stravy nutnost. Snažím se vyhýbat pečivu, které miluji a toto je alternativa, která mi pečivo nahrazuje. Zde na obrázku jsou kukuřičné, kupuji však i různé celozrnné, grahamové, pohankové a podobně.
Křehké plátky jsou v rámci mé redukované stravy nutnost. Snažím se vyhýbat pečivu, které miluji a toto je alternativa, která mi pečivo nahrazuje. Zde na obrázku jsou kukuřičné, kupuji však i různé celozrnné, grahamové, pohankové a podobně.

Postup

Rozepisovat se nějak hluboce o tomto pokrmu a jeho přípravě moc nejde. Křehký plátek potřete zeleninovou pomazánkou, posypete nakrájenou chilli papričkou. Paprička je dost o vašem uvážení, není nutná, já ji tam však potřebuji. Už jen ten pocit, že pálivé prý zrychluje metabolismus mě naplňuje jakýmsi uspokojením. Pak položíte plátky uvařeného vejce na tvrdo. Nejlepší je, když má ty úplně středy žloutků ještě takové mazlavé a jsou malinko vlažné. Nezapomeňte vejce posolit a opepřit. Každé jídlo má mít svou chuť a bez soli to přeci nejde. Pamatujete pohádku s Janem Werichem, ne? No a já tam ještě malinko namlel trochu sušených Morug. Hmmmmmm, to tak krásně na závěr zahřeje.

Křehký plátek se zeleninovou pomazánkou a vejci
Křehký plátek se zeleninovou pomazánkou a vejci
Takových kombinací s křehkými plátky jsou stovky, možná tisíce a je to jen o vaší fantazii, co si na ně dáte, co máte rádi a na co máte chuť. Já se vám se svými dalšími kombinacemi svěřovat budu. Pokud máte svou oblíbenou, podělte se s námi buď zde v komentářích nebo se připojte do naší facebookové skupiny a podělte se tam. Zdravou dobrou chuť přeji.
Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

2 Replies to “Křehký plátek se zeleninovou pomazánkou a vejci”

  1. Já si nastrouhám ředkvičky a trošku sýrů lučina atd nebo avokádo a sýr..a pak jenom dochutíme pepř ,sůl ,ty můžeš ty papričky .Já zas palivé vůbec nejím a chlebíčky používám ,takový ten polystyren ,jak říká můj muž…

    1. To musím vyzkoušet. Ředvičky mám moc rád a ony taky pálí. Budu intenzivně zkoušet různé varianty. Dnes byl ráno bohužel jen jogusrt s cereáliemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *