A opět zde přináším vzpomínky na své dětství. Úplně si vybavuji, jak jej dělávala moje babička a když jsem byl malý prcek, moc jsem ho rád neměl. Jenže později jsem si ho nějak zamiloval a zůstalo mi to dodnes. Asi to vzhledem k té smetaně nebude nic co by dietář schvaloval, ale milovníci dietní stravy ji mohou nahradit jogurtem. Jen upozorňuji, že to bude chutnat naprosto jinak. A vlastně to bude něco úplně jiného :-). Tohle je prostě okurkový salát se zakysanou smetanou, tak se s tím nejlépe smiřte.
Příprava je snad ještě jednodušší než klasický okurkový salát.
Suroviny
- 1 salátová okurka hadovka
- 1 malá zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- špetka cukru (nemusí být)
Postup
Postup je tak jednoduchý, že jej ani nebudu rozepisovat do jednotlivých kroků. Prostě nastrouháte okurku nahrubo, smícháte se zakysanou smetanou a dochutíte solí a pepřem, kdo rád jemně nasládlý, tak ještě špetkou cukru. Důkladně promíchat a nechat v lednici vychladit. A to je opravdu vše. Vězte, že tohle je prostě bomba.
Babi, vždy když si jej dělám, vzpomínám na Tebe.
Pokud v salátu nahradíte zakysanou smetanu jogurtem, tak budete mít nejspíš dietnější pokrm, jen se spíš přiblížíte indické rajtě. Ale i na tu tady bude recept :-).
Skvělý salát na každé roční období
Tento salát si umím představit kdykoliv a téměř k čemukoliv. Při grilovačce, k nedělnímu obědu, k pikantnímu jídlu, k fastfoodu. Je báječně neutrální a zároveň skvělý.