Blog jsem v této podobě založil někdy v září 2016. Rok 2017 je tedy prvním kompletním rokem fungování. Než se pustím do rekapitulace tak bych vám prvně všem chtěl poděkovat za přízeň a popřát vám do toho roku 2018 hodně zdraví, štěstí a spoustu splněných přání a snů, ne jen těch kuchařských.
Blogy o jídle a vaření jsou na internetu velice časté a tak se prosadit není nic jednoduchého. Já si nenastavil ambici na to být nejpopulárnější, nejčtenější, já chci dělat radost a podělit se o své vaření a naše rodinné recepty. Tak vzniká tento můj blog, který mě osobně dělá radost a dvojnásobnou radost mám, když vím, že se líbí vám a že podle mých receptů vaříte.
Jaké recepty vás v roce 2017 nejvíce zaujaly?
- Rizoto jako ze školní jídelny – to je pro mě překvapení a možná ani zas tak moc ne. Spousta návštěv pochází z vyhledávačů a mě těší, že jsem na prvních místech. Tohle je recept, který nám všem připomíná naše dětství na základce a možná i proto se k němu rádi vracíme. Přitom to není z pohledu kuchařství bůh ví co. Je to šlichta, kterou jsme měli jako děti rádi a zůstalo nám to nejspíš dodnes.
- Domácí rohlíky (recept Martina Kubíka) – naprosto dokonalé tukové rohlíky Martina Kubíka. Vyjdou hned na první dobrou a pokud je dáte někomu ochutnat, musíte počítat s tím, že vám je sežere všechny.
- Základní bulky na hamburger
- Delikátní škvarková pomazánka
- Toastový chleba
- Kuřecí maso se smetanovou-paprikovou omáčkou a žampiony
- Škvarkové pagáče se zakysanou smetanou co mi sežral pes
- Italská pizza alá prosciutto crudo
- Penne se smetanovou kari omáčkou a kukuřicí
- Tvarohová bábovka mojí babičky
Tak je vidět, že více táhly recepty na pečení než klasické recepty na jídlo. Ono je to pochopitelné, internet je plný serverů s recepty a ono je pak těžké si vybrat. Takový byl rok 2017.
Sám jsem zvědavý, co vás bude v roce 2018 zajímat a bavit. Myslím, že toho mám dost v plánu a tak uvidíme, zda ty mé všemožné pokusy zaujmou i vás a zda přilákají další čtenáře.
Krásný rok 2018 vám přejeme.