Ryby nejím, to slýchávám často, pak si dají mou tuňákovou pomazánku a hle, ono to jde. Tuto pomazánku bych vám rád ukázal, protože je ultra jednoduchá, velice chutná a s chutí si ji dají i dětičky. Jde udělat i ve zdravější variantě, takže i dietáři si mohou přijít na své.
Pomazánky bývají velice jednoduché, takže ani surovin nebudete potřebovat mnoho.
Ingredience:
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (nejlepší jsou kousky, ne drť, ne v oleji)
- 1 pomazánkové máslo
- 1 kostka taveného smetanového sýru
- 1 malá cibule nebo půlka větší
- sůl a pepř
- trocha citronové šťávy
Cibuli nakrájejte na velice drobné kostičky, tuňáka zbavte šťávy a smíchejte s cibulí. Vmíchejte tavený sýr, pomazánkové máslo, trochu osolte, opepřete a dejte trochu citronové šťávy. Vše důkladně promíchejte a dejte vychladit do lednice. Pak už jen natírejte na pečivo, které máte rádi. Já preferuji dobrý chleba, ale i rohlíky a celozrnné pečivo jsou fajn. V rodině aplikujeme i na jednohubky, takže univerzální záležitost.
Zmiňoval jsem zdravou variantu. Tak v ní vynecháte tavený sýr a pomazánkové máslo a nahradíte je Lučinou. Upřímně, bude to chutnat jinak, ale bude to zdravější a dietnější. Takovou variantu už jedině na celozrnné pečivo.
Já občas pomazánku osvěžím troškou chilli, ale já jsem chilli úchyl.
Tak si užijte rybičky a hezký víkend.