Tak jsem to vzal hned z gruntu. Do rukou uchopil první kuchařku od Romana Vaňka, Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček, nalistoval na první recept a tím je bílá ovarová polévka. Všechny recepty v těchto kuchařkách jsou ve všem velice podrobné a tak snad není co pokazit. První recept a komplikace. Kde mám vzít všechny ty druhy mas a vnitřností? To abych uspořádal doma zabijačku. Tak takhle to nepůjde. Vyřešil jsem to elegantně. Omezil jsem ingredience, co se prasečích komponent týče. Naklusal jsem do obchodu a začal vybírat v regálech. U svého domova mám pouze obchod Albert a jak mnozí z vás jistě tuší, není tam moc velký výběr, ale jako správný Babica si poradíte. Já koupil pouze bůček (to by měl Howard Wolowitz radost, ale musím jej zklamat, nebude to jeho maminčin pečený bůček) a vepřovou plec. To prostě musí stačit. A to je jediné, od čeho jsem se v receptu odchýlil. Výsledek? Výborná ovarová polévka, ale neříkejte Romanovi, že jsem to tak ošidil.
Jako bonus vám zůstane spousta dobrého uvařeného masíčka, které v kombinaci s hořčicí a křenem vykouzlí úsměv na tváři každému masožroutovi. Recept Vám tady psát nebudu, je v kuchařce a nebylo by fér jej sem jen sprostě přepsat.