Houska s uzeným lososem, medovou hořčicí a vejci


Mezinárodní, Snídaně, Studená kuchyně / Sobota, 17 září, 2016

Výborná a chutná snídaně, svačina či večeře. Asi se zde bavit o receptu je možná dost nadnesené, je to spíše inspirace, která zachutná. Tohle je super záležitost pro lososové závisláky a zavislačky.

IMG_3065-2

Ingredience:

  • Houska nebo bagetka (záleží jen na vás, zda klasická bílá či vícezrnná nebo celozrnná, co máte rádi)
  • 50g uzeného lososa
  • 1 vejce na tvrdo
  • trocha ledového salátu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička medu
  • kopr (množství dle vaší preference, můžete vynechat)

Postup:

Původně jsem chtěl napsat, že vše poskládáte jako na obrázku a stačí. Stejně si každý skladbu udělá sám podle sebe. Ale ve zkratce…

Nejprve si udělejte medovou hořčici a to pouhým smícháním hořčice s medem. já tam mám rád ještě trošku kopru, ale to můžete vynechat, pokud vám kopr vadí (ano i takoví jsou). Já pak na spodní půlku housky natřu trošku medové hořčice, pa položím ledový salát, na něj opět trošku medové hořčice, pak plátky lososa, na něj opět medovou hořčici, plátky vajec, ledový salát a přiklopím druhou půlkou housky, která je opět lehce potřeba medovou hořčicí. Snadné, rychlé a dokonale chutné. Dobrou chuť.

Pokud se vám příspěvek líbil, budeme rádi, pokud jej budete sdílet:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *